Escape på cruise

Ikke mye bakoversveis på noen her, men vi fikk leve ut våre hemmelige Dynastiet-drøm i noen minutter i krystalltrappa...

Cruise

Publisert: 19. november 2019

5 grunner til at jeg fikk bakoversveis på cruise

5 grunner til at jeg fikk bakoversveis på cruise

Dette blogginnlegget er ment for deg som aldri har vært på cruise og ikke vet hva du går glipp av.

- De har egne sjokolademakere om bord.
- Næh!
- Jo. Og en egen liten mozarellafabrikk.
- Jøss ...
- Og Formel 1-simulator!
- Tuller du?!
- Tuller ikke. Og en trapp med tusenvis av Swarovski-krystaller! Der kan vi få en fotograf til å ta et skikkelig glam-bilde av oss.
- Jaa!!

+2
+1

Dette er en omtrent ordrett gjengitt samtale mellom meg og min kollega Ivar før vi skal få være med på jomfruturen til det nye og gedigne cruiseskipet MSC Grandiosa (ja, navnet har en ekstra dimensjon for oss nordmenn, men det gjenspeiler overhodet ikke pizzamenyen om bord ...).

Vi er en liten gruppe fra Escape som skal være med på seilingen fra Hamburg til Southampton og tilbringe et par dager på skipet, før MSC Grandiosa setter nesa mot Middelhavet. Ivar har vært på omtrent hundre cruise. Jeg har aldri vært på cruise. Det er derfor jeg står midt i kontorlandskapet med kulerunde øyne og knapt tror det jeg hører.

Bort fra julestresset neste jul? Seil med MSC Poesia

Julecruise i Middelhavet

Det ser så herlig ut! Bare synd det var England i november og ganske friskt... Neste gang skal jeg prøve utebassenget!

For den uerfarne cruiser

For erfarne cruisere er det nok ikke så overraskende med alt som faktisk fins om bord i et cruiseskip. Men uerfarne cruisere synes jeg fortjener å få vite litt mer om alt som kan oppleves. De forskjellige rederiene og skipene har selvsagt ulike tilbud, men dette er for å gi et innblikk i hva et moderne, stort cruiseskip faktisk kan tilby.

Jeg har laget en liten liste med det som imponerte fletta av meg på min aller første smakebit av cruiselivet, om bord på et av de større skipene som tar over 6000 passasjerer.

+3
+2

1. Håndverk med himmelsk smak

Jeg røpet jo litt i innledningen her, da. Jeg ble kanskje ikke så overrasket over å se en velutstyrt butikk med de mest forseggjorte sjokolader og andre godsaker. Men at de faktisk står der og lager de små kunstverkene mens du ser på, det skaffet et solid pluss i boka for en sjokoladetrut som meg.

Og la meg bare få skryte i et par linjer om mozarellaen. I buffetrestauranten har du ubegrenset tilgang til de hvite, runde, myke, fantastiske mozarella-ostene. Du ser den lille mozarella-fabrikken i det du går inn i restauranten. Jeg forspiste meg på dem første dagen til lunsj.

Lyst på cruise med MSC?

Ekspedisjonscruise til Island, Grønland og Orknøyene

Liker ikke show? Jo, 40 minutter med dette klarer alle. Mulig du blir show-frelst også!

2. Showene er ... WOW!

Jeg har vært på noen all inclusive-hoteller i Syden og sett show av ymse kvalitet. Dette er noe HELT annet. Gled dere til showene, folkens! Vi så showet Wonderworld – 40 minutter med sang, dans og aldeles fantastiske kostymer. Proft ned til aller minste detalj.

Neste kveld var det akrobatikk med selveste Cirque du Soleil. Virkelighetsoppfatningen blir aldri helt den samme etter å ha sett slangekvinnen ... Andre cruiseskip kan ha egne oppsetninger av musikaler som Mamma Mia! eller kjente Broadway-show. Som førstegangscruiser har jeg ikke noe å sammenligne med fra andre cruiseskip, men det jeg fikk se på dette cruiset imponerte meg i hvert fall stort.

3. Mat i alle farger, fasonger, smaker og til (nesten) alle døgnets tider

Maten er mye av moroa på cruise, det er vel ingen overrasket over. Jeg tror jeg telte 11 ulike restauranter og kafeer på dette skipet. Fra en enkelt matbit til de mest eksklusive gourmetrestauranter. Buffetrestauranten og hovedrestaurantene med a la carte-meny er inkludert for alle, uansett. Om du må betale på de andre restaurantene kommer an på hvilken pakke du har valgt.

MSC Grandiosa hadde i hvert fall noe for alle slags ganer og mager - tapas, sushi, biffrestaurant, bistro ... Du skal være lenge om bord i et cruiseskip før du blir matlei. Og buffetrestauranten er åpen 20 timer i døgnet (!). Den er stengt fra kl. 02 til 06. Og er du sulten da, kan du takke deg sjøl.

Vi har cruise over hele verden!

Frister cruiselivet?

+6
+5

4. Alltid noe å finne på. Alltid!

Jeg hadde faktisk ikke trodd at det var så uendelig mye å finne på om bord i et cruiseskip. På store skip som dette, er det nesten nødvendig med sjødager hvor du ikke har muligheten til å gå i land, slik at du virkelig får utforske alt som fins.

Her er det barneklubber, ungdomsklubber, fotballbane, treningssenter, bowling, stooort kasino, Formel 1-simulator (det ble ikke til at jeg prøvde, men kollega Heidi gjorde det, og hun er et råskinn!), flere bassenger både ute og inne, vannsklier, klatrevegg, stort spa med mulighet for de deiligste behandlinger, shopping i flotte butikker, dansekurs, quiz ... Og når skipet legger i til land, kan du bli med en egen sykkelguide på sykkelutflukt, enten med vanlig sykkel eller el-sykkel.

Vil du bare ta livet med ro, fins det flere rolige lounger med flott utsikt hvor du kan hvile øynene på horisonten eller lese bok. Det er også egne voksenområder hvor du er garantert en fredelig atmosfære.

+3
+2

5. Glam og luksus

Litt av greia med cruise er jo å bli skjemt bort i noen dager eller uker. Den følelsen fikk jeg virkelig. Og den Swarovski-trappen Ivar snakket om, den levde virkelig opp til forventningene! Glitrende steiner i hvert eneste trappetrinn – visstnok skal hvert trinn koste 30 000 euro. Jeg måtte spørre to ganger om det stemte. Det gjorde det.

Uansett – krystalltrapp eller ikke, du føler deg virkelig som en dronning for noen dager når smilende, proffe ansatte ikke vet hva godt de skal gjøre for deg. Og for deg som setter pris på litt ekstra luksus, fins det på de fleste skip en egen, eksklusiv klasse.

På dette skipet heter det Yacht Club, og vi fikk titte inn i det aller helligste. Egen gourmetrestaurant, eget bassengområde, herlig lounge med panoramautsikt, dempet pianomusikk – alt var meget smakfullt og lekkert på alle vis. Gjestene der så for øvrig helt «vanlige» ut den ettermiddagen vi fikk titte inn, hverdagsantrekk som oss andre – men regner med at skjorta og penkjolen kommer på til middagen.

Joda, cruiselivet har sine glamorøse innslag.

Om cruiselivet ga mersmak? Ja, definitivt. Opplevelsesferie og luksus i ett. Og neste gang vil jeg på cruise et varmt sted - det ble så som så med utendørsbassenget i England i november... Men jeg kommer tilbake!

Dette lærte jeg om cruise:

1. Det fins et cruise for alle. Du kan få gedigne skip som MSC Grandiosa med flotte underholdningstilbud fra morgen til kveld eller mindre skip med roligere atmosfære. Noen rederier er suverene på underholdning, andre eksepsjonelle på mat og service, noen er perfekte for familien, andre for voksne. Ta kontakt med oss, så finner vi cruiset som passer best for deg.

2. Hjelp! Hva skal jeg ha på meg? Vi var flere som trengte pakketips før cruiset. Fasiten ble vanlige hverdagsklær på dagtid, og litt pynta på kveldstid. Kle deg som du gjør når du skal ut på restaurant og spise. Ofte har rederiet en galla-kveld i løpet av cruiset, da er det greit å ha dress og finkjolen klar. Men du trenger ikke en ny gallakjole hver kveld.

3. Det er utrolig behagelig. Alt er fikset. Alt er tenkt på. Du kan konsentrere deg fullt og helt om å kose deg og oppleve destinasjonene dere kommer til uten å måtte tenke på noe praktisk. Og noen ganger er det akkurat den ferien du trenger.

Karibien, Panama-kanalen, Australia, Fjerne Østen, Island og Grønland ...

Vi har cruise for alle

Siste fra bloggen